Συμβουλευτικη & Επαγγελματικος Προσανατολισμος

Βελτίωσε το βιογραφικό σου, μάθε τις σημαντικότερες τεχνικές αναζήτησης εργασίας, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό portfolio και εξασφάλισε την καριέρα σου. Παράλληλα, για τους μικρούς μας φίλους έχουμε σχεδιάσει ένα πρωτοποριακό Τεστ μέσω του οποίου θα ανακαλύψουμε τις κλίσεις και τα ταλέντα τους με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να τους συμβουλέψουμε ποια επαγγέλματα τους ταιριάζουν περισσότερο.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ:

 • Τι να σπουδάσω;
 • Μπορώ να αλλάξω επάγγελμα;
 • Ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση;
 • Η δουλειά που κάνω δεν μου αρέσει ιδιαίτερα και δεν είμαι και καλός σ' αυτό, τι μπορώ να κάνω;
 • Σπούδασα αλλά η ειδικότητά μου δεν έχει ζήτηση. Τώρα τι κάνω;
 • Έχω στείλει τόσα βιογραφικά, γιατί δεν με καλούν σε συνέντευξη;
 • Έχω πάει σε πάρα πολλές συνεντεύξεις, αλλά ποτέ δεν με προσλαμβάνουν. Τι κάνω λάθος;


Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι εύκολες ούτε απόλυτες. Μπορούμε όμως να σε βοηθήσουμε να σχεδιάσεις ή και να επαναπροσδιορίσεις την πορεία σου.

Ήρθε η στιγμή στη ζωή σου που πρέπει να αποφασίσεις ποια επαγγελματική σταδιοδρομία θα ακολουθήσεις; Είτε είσαι μαθητής και πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις μετά το σχολείο, είτε είσαι άνεργος, είτε εργαζόμενος που νοιώθει ότι βρίσκεται σε λάθος δρόμο μπορούμε να σε βοηθήσουμε να πάρεις τις σωστές αποφάσεις.


Το πρώτο βήμα είναι απλό: πρέπει να προσδιορίσουμε ποια είναι τα δυνατά σου σημεία, ποιες είναι η αδυναμίες σου και πως μπορούμε να τα συνδυάσουμε με τα ενδιαφέροντά σου. Με άλλα λόγια, σε ποιο επάγγελμα έχεις μεγάλες πιθανότητες να διαπρέψεις. Ως εργαλείο θα χρησιμοποιήσουμε το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

 


ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Με το συγκεκριμένο τεστ θα προσδιορίσουμε τα ενδιαφέροντά σου, τις κλίσεις και ιδιαίτερα τα δυνατά σου σημεία πάντα σε σχέση με τα διαθέσιμα επαγγέλματα. Με βάση την μοναδική σου προσωπικότητα θα εξετάσουμε όλες τις εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν ως βάση για ένα σχέδιο δράσης μιας επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Με άλλα λόγια, αφού καταλήξουμε τι σου αρέσει, τι μπορείς να κάνεις καλά αλλά και ποια επαγγέλματα πρέπει να αποφύγεις, θα σου δείξουμε όλες τις εναλλακτικές που προσφέρει η αγορά εργασίας.

Τα αποτελέσματα και η ανάλυσή τους συντάσσονται σε μια έκθεση.
   
Από το σημείο αυτό και ύστερα μπορείς να επιλέξεις είτε να ακολουθήσεις την έκθεση και να την εφαρμόσεις είτε να ζητήσεις περαιτέρω υποστήριξη από τους ειδικευμένους και έμπειρους εργασιακούς συμβούλους μέσω ατομικών συνεδρίων. Αν και το τεστ προσεγγίζει σε μεγάλο ποσοστό τον στόχο που αποτελεί η σωστή λήψη αποφάσεων, αρκετές φορές χρειάζεται επιπλέον καθοδήγηση. Ο αριθμός των ατομικών συνεδρίων προσαρμόζεται πάντα στις δικές σου ανάγκες.
Οι διαδικασία του επαγγελματικού προσανατολισμού είναι μια διαδικασία σε συνεχή εξέλιξη και δεν σταματά μετά το σχολείο. Συνεπώς, οι σύμβουλοί μας είναι στην διάθεσή σε οποιοδήποτε στάδιο της επαγγελματικής σου πορείας και συγκεκριμένα μπορούν να σε:

 • συμβουλέψουν στην επιλογή του επαγγέλματος
 • βοηθήσουν στο σχέδιο δράσης και στην υλοποίησή του.
 • βοηθήσουν στην σύνταξη του βιογραφικού σου
 • προετοιμάσουν για την συνέντευξη
 • βοηθήσουν στην αναπροσαρμογή του σχεδίου δράσης κατά την δια βίου μάθηση

 

 

Εφόσον έχεις συμπληρώσει το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και έχουμε συντάξει την έκθεση αποτελεσμάτων, σχεδιάζουμε το Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Τι θα σπουδάσω; Που θα δουλέψω; Πως θα πετύχω τους στόχους μου; Πως θα εξελιχθώ; Που θα βρίσκομαι σε 10 χρόνια; Σ' όλα αυτά και πολύ περισσότερα απαντάει το Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Οι ειδικευμένοι σύμβουλοί μας θα σε βοηθήσουν να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους και να σχεδιάσεις την επαγγελματική σου πορεία. Βάση αυτού του πλάνου, θα έχεις έναν οδηγό για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Έχεις στείλει δεκάδες βιογραφικά και ενώ έχεις τα προσόντα που ζητάει η αγγελία δεν σε καλούν σε συνέντευξη;
Το βιογραφικό αποτελεί την πρώτη εντύπωση για εμάς που δίνουμε στον υποψήφιο εργοδότη. Δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από 50% των βιογραφικών υποψηφίων με τα κατάλληλα προσόντα δεν οδηγούν σε συνέντευξη, αλλά αντιθέτως καταλήγουν στον κάδο των αχρήστων.
Ένα σωστό βιογραφικό θα μας οδηγήσει στην συνέντευξη με αποτέλεσμα να αυξήσουμε την πιθανότητα πρόσληψης.
Επιπλέον, το βιογραφικό προσαρμόζεται ανάλογα με την θέση και την επιχείρηση στην οποία απευθύνεται.
Οι ειδικευμένη σύμβουλοί μας θα σε βοηθήσουν λοιπόν να συντάξεις το ιδανικό βιογραφικό για την εκάστοτε θέση και με βάση την προσωπικότητά και τα προσόντα σου. Επιπλέον θα σε εκπαιδεύσουν σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την αποστολή του βιογραφικού, τυχόν συνοδευτικών επιστολών, φακέλων δικαιολογητικών κλπ εξασφαλίζοντας έτσι την άριστη αυτοπαρουσίασή σου. Θα μάθεις όλα τα μυστικά και τις τόσο σημαντικές λεπτομέρειες που οδηγούν στην αποδοχή ή απόρριψη του βιογραφικού. Ιδιαίτερα αν απευθύνεσαι σε πολυεθνική εταιρεία ή σκοπεύεις να αναζητήσεις εργασία στο εξωτερικό, το βιογραφικό απαιτεί σημαντική προσαρμογή.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Έχεις πάει σε δεκάδες συνεντεύξεις, αλλά τελικά κανείς δεν σε προσλαμβάνει, ενώ έχεις όλα τα απαραίτητα προσόντα; Πιθανώς κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Ναι μεν, ένα καλό βιογραφικό θα μας εξασφαλίσει την πρόσκληση σε συνέντευξη, ωστόσο όμως δεν εγγυάται και την πρόσληψη.
Κατά τη διαδικασία της συνέντευξης μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσεις ειδικά τεστ αξιολόγησης προσωπικού και να συμμετάσχεις σε μια ακολουθία ατομικών συνεντεύξεων με αρκετά στελέχη. Αν και δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις, η εφαρμογή ορισμένων τεχνικών αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα πρόσληψης.
Γι' αυτό το λόγω οι ειδικευμένοι σύμβουλοί μας θα σε εκπαιδεύσουν σε όλες τις τεχνικές συνέντευξης όσο και στην συμπλήρωση ειδικών τεστ αξιολόγησης προσωπικού.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Για ομαδικές συμμετοχές στις υπηρεσίες συμβουλευτικής παρέχουμε ειδικά πακέτα εκπτώσεων. Επικοινωνήστε μαζί μας και ζητήστε προσφορά!